Yunet
 

Kultura

Muzički vremeplov i veče nostalgije na koncertu “Novokneževačke legende”

TV Cink • Redakcija TV Cink • 22. septembar 2021. • 15:01 •

Muzički vremeplov i veče nostalgije na koncertu “Novokneževačke legende”

Zakoračili smo u jesen, ali se „Leta na Tisi“  još rado sećamo. Veče pod nazivom „Novokneževačke legende“ u parku ispred biblioteke okupilo je veliki broj ljubitelja rok muzike. Za mlađi deo publike ovo veče predstavljalo je svojevrsni muzički vremeplov, a oni malo stariji prisetili su se vremena dok su i sami odlazili na igranke gde su svirali upravo neki od muzičara koji su ovo veče delili binu na balkonu biblioteke.

Na balkonu ispred biblioteke nastupio je i jedan od članova novokneževčke najstarije pop-rok grupe „Zmajevi“. Kako je rekao, žao mu je što preostali članovi nisu mogli da prisustvuju te da ponovo zajedno zasviraju, ali mu je svakako drago što ih novokneževčani još pamte i što su dobili poziv da nastupe. Ovom prilikom ispričao nam je, između ostalog, kako je grupa „Zmajevi“ nastala.

Koncert je okupio više generacija novokneževačkih muzičara i njihovih prijatelja, muzičara koji još uvek nastupaju i onih koji su godinama neaktivni, kao i onih koji žive van Novog Kneževca. Iako mnogi nisu bili u mogućnosti da se odazovu pozivu, naši sagovornici složili su se da je ovo veče bila lepa prilika da se stari prijatelji ponovo sretnu, zasviraju i prisete onih sa kojima su nekada svirali, a koji više nisu među nama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena