Yunet
 

Kultura

Pred novokneževačkom publikom održan 11. festival folklornog stvaralaštva „Očuvajmo tradiciju kroz igru i pesmu“

TV Cink • Radovan Nježić • 20. decembar 2021. • 14:02 •

Pred novokneževačkom publikom održan 11. festival folklornog stvaralaštva „Očuvajmo tradiciju kroz igru i pesmu“

Proteklog vikenda održan je festival folklornog stvaralaštva „Očuvajmo tradiciju kroz igru i pesmu“ u sali pozorišta u Novom Kneževcu. Kako je istakla rukovodilac Kulturno-umetničkog društva „Banat“ Ljiljana Ateljević, ovo je jedanaesti put da se održava festival i on je sada postao deo tradicije Novog Kneževca.

Folkloraši iz Novog Kneževca nastupali su u više uzrasta, deca i seniori. Kako su nam članovi KUD „Banat“ rekli nakon nastupa, veoma su zadovoljni što su mogli ponovo da nastupe na ovom festivalu.

Članovi KUD „Banat“  i KUD „Tihomir Ostojić“ predstavili su se novokneževačkoj publici raznovrsnim  repertoarom. Imali smo priliku da vidimo dečje igre, igre i pesme iz Bačke, Orački bal, srpske igre iz Negotina , igre iz Šumadije, igre iz Vladičinog Hana, igre iz Pčinje u izviođenju  Kulturno-umetničkog društva „Banat“. Kulturno-umetničko društvo „Tihomir Ostojić“ predstavilo se igrama iz Dimitrovgrada, a pevačka grupa društva otpevala je  blok pesama. Orkestar koji je pratio događaj takođe je izveo blok pesama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena