Yunet
 

Kultura

Nova tehnika u pozorišnoj sali Obrazovno-kulturne ustanove “Knesa”

TV Cink • Redakcija TV Cink • 19. januar 2022. • 14:00 •

Nova tehnika u pozorišnoj sali Obrazovno-kulturne ustanove “Knesa”

Zahvaljujući programu prekogranične saradnje sa Mađarskom, Obrazovno-kulturna ustanova “Knesa” iz Kanjiže dobio je novu tehničku opremu. Oprema je dodeljena u okviru projekta “KULTKAP – Očuvanje prirodnih i i kulturnih vrednosti u regionu Kanjiže i Segedina”. Jedan od ciljeva projekta je prezentacija kulturne baštine na najmoderniji i najsvestraniji način, uz upotrebu modernih multimedijskih tehnologija.

Kako je istakao direktor OKU “Knesa”, veliki broj manifestacija i predstava lokalnih anambala svakog meseca izvode se upravo na ovoj sceni, ali je usled pandemije manji broj gostujućih predstava.

Prema rečima predsednika opštine Kanjiža Roberta Fejstamera, u 2021. godini započela je realizacija tri INTEREG-IPA projekta prekogranične saradnje sa Mađarskom, među kojima je i ovaj. On je još naglasio da je u prethodne dve godine u ovu ustanovu uloženo i zahvaljujući konkursima Ministarstva kulture i Pokrajinskog sekretarijata za kultutru.

Projekat KULTKAP – Očuvanje prirodnih i i kulturnih vrednosti u regionu Kanjiže i Segedina sufinansira se iz programa Evropske unije, i sprovode ga opština Kanjiža i Fondacija Agora iz Segedina. Ukupna vrednost projekta iznosi nešto manje od 200 hiljada evra, od čega sa 15 odsto učestvuje opština Kanjiža.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad