Yunet
 

Kultura

Akademik Vasilije Krestić predstavio svoje knjige „Istoriografski članci i rasprave“ u SKC „Sveti Sava“ u Subotici

TV Cink • Radovan Nježić • 21. april 2022. • 12:44 •

Akademik Vasilije Krestić predstavio svoje knjige „Istoriografski članci i rasprave“ u SKC „Sveti Sava“ u Subotici

Naš poznati istoričar i akademik Vasilije Krestić predstavio je svoje knjige „Istoriografski članci i rasprave“ u svečanoj sali Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava“ u Subotici. Subotička publika imala je priliku da čuje na koji način je profesor Krestić tokom svoje dugogodišnje naučne karijere uspeo da prikupi i objavi svoje brojne istoriografske članke i rasprave u dve knjige. Prema rečima profesora Krestića, one su izuzetno korisne za svakog koga zanima i voli da nešto nauči iz istorije.

Promociji knjige pored akademika Krestića prisustvovali su i akademik Slavenko Terzić i viša naučna savetnica Instituta za  noviju istoriju Srbije Sofija Božić. Akademik Terzić, koji je inače bio đak profesora Krestića, istakao je da se autor u svojim knjigama bavio najkrupnijim pitanjima moderne srpske istorije.

„Istoriografski članci i rasprave“ knjige prva i druga, u svom sadržaju imaju preko stotinu studija, članaka i rasprava koje je objavila SANU zajedno sa Maticom Srpskom. Nadamo se da ćemo u bližoj budućnosti uspeti da objavimo sabrana dela profesora Krestića, zaključio je akademik Terzić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena