Yunet
 

Kultura

Otkrivena spomen ploča Luki Popovu u Srpskom Krsturu

TV Cink • Redakcija TV Cink • 19. maj 2022. • 13:35 •

Otkrivena spomen ploča Luki Popovu u Srpskom Krsturu

Na zgradi Doma kulture u Srpskom Krsturu postavljena je spomen-ploča tragično preminulom Luki Popovu, dugogodišnjem rukovodicu Kulturno-umeničkog društva „Milan Ajvaz“. U prisustvu porodice, prijatelja, članova kulturno-umetničkog društva i meštana ploču su otkrili članovi upravnog odbora kulturno-umetničkog društva, a u prigodnoj besedi obećali su da će se na ovaj način čuvati uspomena na Luku Popova.

Luka Popov bio je dugogodišnji umetnički rukovodilac KUD-a „Milan Ajvaz“, honorarni radio-voditelj i službenik u opštinskoj upravi Novi Kneževac. Učestvovao je u organizaciji kulturnih i zabavnih manifestacija u Novom Kneževcu i rodnom selu, a generacije krsturskih folkloraša vodio je na festivale širom Evrope. Ubijen je 2016. godine u dvorištu svoje kuće, kada je pokušao da spreči pljačku.

Kulturno-umetničko društvo „Milan Ajvaz“ svojevrsni je centar kulturnog i duštvenog života u selu zahvaljujući folklornim i pevačkim sekcijama koje okupljaju po nekoliko generacija, od najlmađih do veterana, i manifestacijama koje ovo društvo organizuje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad