Yunet
 

Kultura

Dečija predstava „Vašar u Banatu“ do suza zasmejala Novokneževčane

TV Cink • Radovan Nježić • 16. jun 2022. • 13:06 •

Dečija predstava „Vašar u Banatu“ do suza zasmejala Novokneževčane

Predstava „Vašar u Banatu“ u izvođenju đaka osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“  odigrana je juče u pozorištu u Novom Kneževcu. Novokneževačka publika imala je priliku da po treću put pogleda ovu predstavu, čiji je scenario napisao pisac Goran Novakov. Prema njegovim rečima „Vašar u Banatu“ je njegova prva predstava koji je napisao i realizovao sa učiteljicama Jelenom Trkljom i Višnjom Kolbl u okviru udruženja „Cvetislav Tisić“.

U zanimljivom komadu nastalog iz pera našeg sagovornika, koji je inače napisan za dvojezično izvođenje-na srpskom i mađarskom jeziku, publika je imala priliku da vidi kako je to nekada izgledao vašar u Banatu. Predstavu je pratila igračka i cirkuska tačka, a naši najmlađi glumci nisu krili svoje oduševljenje.

„Vašar u Banatu“ je bila završna predstava đaka četrvrtog razreda osnovne škole.  U planu je da se napravi dramska sekcija, nezavisno od školske sekcije, kako bi se talentima, kojih neosporno ima,  pružila šansa da pokažu i iskažu svoje glumačke sposobnosti, zaključio je Novakov.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena