Yunet
 

Kultura

Knjiga „Kuvarice odjavi se s’ fejsa“ promovisana u Novom Kneževcu

TV Cink • Radovan Nježić • 5. jul 2022. • 13:42 •

Knjiga „Kuvarice odjavi se s’ fejsa“ promovisana u Novom Kneževcu

Knjiga „Kuvarice odjavi se s’ fejsa“ pesnika i ilustratora Gorana Novakova promovisana je u sali biblioteke „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu. Novokneževčani su imali prilike da saslušaju kako je i kojim okolnostima nastala ova knjiga. Prema rečima samog Gorana Novakova još kao dete uzor je imao u smešnim i zanimljivim ljudima koji su u njemu razvili humorističku crtu ličnosti i karaktera.

Goran Novakov, pored pesama i ilustracija uspešno piše i realizuje i pozorišne predstave za decu. Kako je istakala direktorica Narodne biblioteke „Branislav Nušić“ Gabriela Romhanji, biblioteka je prepoznala talenat i značaj Goranovog rada te je finansijski pomogla izdavanje njegove knjige.

Knjiga „Kuvarice odjavi se s’ fejsa“ sadrži oko 280 crteža sa stihovima, od kojih je neke mogla publika da čuje i vidi od samog autora prilikom promocije. Da sve prođe zabavnije  i zanimljivije pobrinuli su se i muzičari- Ivan Bičkei i Danijela Mijatov, koji su na harmonici i klaviru zajedno odsvirali dve kompozicije, da bi na samom kraju tamburaški orekstar „Lale“, čiji je Novakov član, prisutnoj publici odsvirao nekoliko pesama vojvođanskog melosa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena