Yunet
 

Kultura

Posle više od dvesta urađenih portreta sugrađanin Milan Perkučin Trale održao prvu izložbu

TV Cink • Redakcija TV Cink • 29. jul 2022. • 14:58 •

Posle više od dvesta urađenih portreta sugrađanin Milan Perkučin Trale održao prvu izložbu

Novokneževčanin Milan Perkučin, među meštanima poznatiji kao Trale, održao je prvu izložbu svojih crteža u Kulturnoj zoni. Crta isključivo portrete, među kojima su lica porodice, prijatelja i poznatih ljudi iz sveta filma i muzike, i do sada je njegovom rukom i grafitnom olovkom nastalo preko dvesta portreta. Iako je crtao još kao dete, portrete je počeo da radi nakon povratka iz vojske, a prvo delo bio je autoportret.

Portret grafitnom olovkom ne pruža mnogo prostora za iskazivanje kreativnosti, međutim, ono što dolazi do izražaja je umeće i tehnika autora, a kako je sam rekao, svakom radu posvećuje mnogo pažnje, pa crteži nastaju sa velikom voljom i ispunjenošću.

Ni Goran Novakov koji je izložbu priredio i otvorio, kao i mnogi posetioci izložbe, kaže da ranije nije znao za talenat našeg sugrađanina, te se birajući njegove radove i pripremajući izložbu poistovetio sa umetničkim putem autora, jer su obojica dugo stvarali za svoju dušu, iz hobija.

Na izložbi je nastupila i sugrađanka Kristina Stankov, učenica subotičke srednje Muzičke škole, koja je svirala flautu. Jedan od ciljeva okupljenih oko Kulturne zone jeste da ponudi mesto na kome će naši talentovani sugrađani moći sa javnošću da podele svoju umetnost, poručili su ovom prilikom iz Kulturne zone.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena