Yunet
 

Kultura

Održan kamp „Deca su ukras sveta“ – slike i predstava nadahnute ekologijom

TV Cink • Redakcija TV Cink • 10. avgust 2022. • 15:05 •

Održan kamp „Deca su ukras sveta“ – slike i predstava nadahnute ekologijom

Kamp za srednjoškolce pod nazivom „Deca su ukras sveta“ drugu godinu za redom održan je u Novom Kneževcu. Kamp je i ove godine imao dve sekcije, likovnu i dramsku, i okupio je 25-oro srednjoškolaca iz Sanada, Čoke, Sente, Novog Bečeja, Kule i Novog Kneževca. Ovovgodišnja tema kampa bila je ekologija, pa su učesnici nadahnuti temom pokazali svoju kreativnost – što na platnu, što na pozorišnim daskama.

Idejni tvorac kampa je istoričar umetnosti i profesor likovne kulture u Gimnaziji i stručnoj školi „Dositej Obradović“ Igor Savićević, koji je kamp pokrenuo pre deset godina, a kamp se održavao u nekoliko mesta tokom godina. On je istakao da su novokneževačka deca izuzetno nadarena za umetnost i da ih u tome treba podržati.

Prvi put u ulozi reditelja oprobao se Goran Novakov, koji je u uz predloge i ideje učesnika kampa napisao tekst i scenario za predstavu. Kako je rekao ovom prilikom, predstava „Tri tačke“ bavi se temom ekologije od nastanka civilizacije do budućnosti.

Učesnike kampa posetio je i predsednik opštine Novi Kneževac, koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je organizator za održavanje kampa Novi Kneževac izabrao već drugu godinu zaredom.

Mladi umetnici na kampu su stvarali i družili se pet dana. Premijera predstave koju su učesnici pripremali tokom kampa predviđena je za vreme dečje nedelje, kada će biti priređena i izložba slika. Prema rečima organizatora, postoji ideja da izložba bude prodajnog karaktera, gde bi se novac prikupljen prodajom slikao donirao u humanitarne svrhe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena