Yunet
 

Kultura

Horovi i pevačke grupe iz Novog Kneževca, Sente, Subotice, Kikinde i Zrenjanina nastupili na prvoj „Večeri horske muzike“

TV Cink • Radovan Nježić • 3. oktobar 2022. • 14:03 •

Horovi i pevačke grupe iz Novog Kneževca, Sente, Subotice, Kikinde i Zrenjanina nastupili na  prvoj „Večeri horske muzike“

Novokneževčka publika imala je priliku da tokom proteklog vikenda uživa u muzičkom programu „Veče horske muzike“ u sali pozorišta u Novom Kneževcu. Pet različitih horova sa različitim programom, od duhovnih do modernih pesma predstavilo se našoj publici. „Veče horske muzike“ održano je prvi put u Novom Kneževcu u organizaciji ovdašnjeg ženskog hora „Lira“.

Poseban utisak večeri ostavio je „Zrenjanski kamerni hor“, koji je svojim repertoarom oduševio novokneževačku publiku. Dirigent Andrea Poša, rekla je u razgovoru da Zrenjaninski kamerni hor postoji četiri godine, a da se program koji hor izvodi sastoji iz modernog repertoara, odnosno kompozicija nastalih tokom 20. i 21. veka.

Pored novokneževačkog hora „Lira“, Ženske pevačke grupe „Melizmi“ Kulturnog centra Kikinda i  „Zrenjaninskog kamernog hora“ u programu su učestovali i hor „Mironosice“ iz Subotice kao i „Musica Tisiana“ iz Sente. Veče horske muzike podržano je od strane lokalne samouprave opštine Novi Kneževac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena