Yunet
 

Kultura

Premijerno izvedena angažovana predstava Gorana Novakova u izvođenju novokneževačkih srednjoškolaca

TV Cink • Redakcija TV Cink • 18. oktobar 2022. • 14:13 •

Premijerno izvedena angažovana predstava Gorana Novakova u izvođenju novokneževačkih srednjoškolaca

Mladi novokneževački glumci premijerno su odigrali predstavu „Tri tačke“ koju su pripremali tokom letnjeg raspusta, kao učesnici omladinskog kampa „Deca su ukras sveta“. Dvanaestak srednjoškolaca prihvatilo se ozbiljnog zadatka – da prema zamisli Gorana Novakova prikaže odnos čoveka prema prirodi od nastanka civilizacije pa do daleke budućnosti.

Prvi put u ulozi režisera našao se Goran Novakov, koji je ujedno napisao tekst i scenario predstave. Predstava „Tri tačke“ njegov je prvi pozorišni komad namenjen starijoj publici, a koji izvode glumci srednjoškolskog uzrasta. Kako je rekao, s obzirom na kompleksnost teme kojom se predstava bavi, vrlo je zadovoljan saradnjom sa mladima glumcima i odnosom koji su izgradili tokom trajanja kampa.

Kako je i sam istakao, do sada je pisao tekstove namenjene za decu, a predstave su izvodili učenici nižih razreda osnovne škole. Sada je prvi put imao zadatak da se pozabavi ozbiljnom temom kao što je ekologija i odnos čoveka prema prirodi i uobliči je u pozorišni komad.

Prema rečima sagovornika, u planu je gostovanje predstave u drugim mestima, kao i učešće na festivalima. Predstava je nastala u sklopu letnjeg omladinskog kampa „Deca su ukras sveta“ koji je održan pod pokroviteljstvom opštine Novi Kneževac i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad