Yunet
 

Kultura

Ivana Popov izložbom fotogafija „Mlečni put“ oduševila Čokane

TV Cink • Radovan Nježić • 18. novembar 2022. • 14:22 •

Ivana Popov izložbom fotogafija „Mlečni put“ oduševila Čokane

Postavkom fotografija pod nazivom „Mlečni put“ umetnica i učiteljica Ivana Popov predstavila je svoju drugu samostalnu izložbu u prostorijama Kulturno-obrazovnog centra u Čoki.  Kako je istakala insipiraciju pronalazi u stvarima i ljudima u svojoj okolini, koje potom putem fotografije umetnički uobličava po sopstvenom unutrašnjem osećaju.

Ivana  je majka troje dece, koja živi u Sanadu, a rodom je iz Novog Kneževca, koja pored svojih prosvetnih i roditeljskih obaveza stiže da se u slobodno vreme bavi i fotografijom.Prema sopstvenim rečima u poslednjih pet godina se intezivno bavi fotografijom.

Izložbu je otvorila predsednica opštine Čoka Stana Đember koja je ispred lokalne samouprave pozdravila prisutne i najavila da će se pored Čoke Ivanine izložbe održavati i u drugim naseljenim mestima opštine Čoka. Robert Sabo Benke je ispred Kulturne zone iz Novog Kneževca, čije je upravnik, pozdravio skup, i održao govor u kome je spomenuo svoj odnos prema Ivaninom liku i delu. Ženski hor „Lira“ iz Novog Kneževca, čiji je Ivana član, je na početku i na kraju izložbe otpevao pesme „Što se bore misli moje“ i Mokranjčevu Petu rukovet, i na taj način upotpunio veče.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad