Yunet
 

Kultura

Izložbom Igora Lazina “Deda Sava” otpočeo novi serijal “Koreni” u Kulturnoj zoni

TV Cink • Redakcija TV Cink • 21. novembar 2022. • 15:09 •

Izložbom Igora Lazina “Deda Sava” otpočeo novi serijal “Koreni” u Kulturnoj zoni

U Kulturnoj zoni otvorena je izložba Igora Lazina pod nazivom „Deda Sava“. Autor je kroz kolaže koje je pravio od nekolicine sačuvanih fotografija iz porodične arhive, koje je potom upotpunjavao svojim crtežima, izmaštao životne situacije sa deda Savom, koji je nastradao davno pre njegovog rođenja.

Publiku je autor proveo kroz izložbu, te na vrlo emotivan način upoznao sa Deda Savom, onakvim kakvim ga je pamtio iz priča rodbine, ali i onakvim kakvim ga je on zamišljao. Kako je sama tematike vrlo intimne prirode, ovom prilikom autor je rekao da je i sam proces pripreme izložbe bio vrlo izazovan.

Izložbom Igora Lazina u Kulturnoj zoni otvoren je serijal izložbi pod nazivom „Koreni“. Serijal će se baviti radovima umetnika koje su živeli ili još uvek žive u inostranstvu, a koji su nastali u zavičaju ili se bave tom tematikom.

Igor Lazin je ilustator, vizuelni umetnik i reditelj animiranih filmova. Rođen je 1946. godine u Novom Kneževcu, a trenutno živi istvara u Mađarskoj. Završio je studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena