Yunet
 

Kultura

Čuveni multimedijalni umetnik Jožef Nađ 16. decembra izlaže u Kulturnoj zoni

TV Cink • Redakcija TV Cink • 23. novembar 2022. • 15:00 •

Čuveni multimedijalni umetnik Jožef Nađ 16. decembra izlaže u Kulturnoj zoni

U Kulturnoj zoni otvorena je serija izložbi pod nazivom „Koreni“, gde će svoje radove predstaviti umetnici poreklom sa ovih prostora koji žive i rade u inostranstvu, a koji se u svom stvaralaštvu bave intimnim odnosom prema svojim korenima i zavičaju. Serija je otvorena izložbom Igora Lazina, a 16. decembra posetioci Kulturne zone imaće privilegiju da pogledaju postavku svetski priznatog multimedijalnog umetnika Jožefa Nađa, poreklom iz Kanjiže. I u prethodnoj sezoni u galeriji Kulturne zone izlagali su umetnici poreklom sa ovih prostora, a publika je vrlo lepo prihvatila samu tematiku vraćanja korenima.

Naš sagovornik, umetnički direktor Kulturne zone Robert Sabo Benke i sam se posle 28 godina života i rada u Budimpešti vratio u rodni Novi Kneževac, kako kaže, sa ciljem da zaleči svoje korene. On je nakon tri godine po povratku shvatio da se i drugi umetnici, koji su u ranoj mladosti napustili rodno mesto, bave sličnom tematikom.

U seriji „Koreni“ svoje radove predstaviće petoro umetnika na samostalnim izložbama. Nova izložbena sezona u Kulturnoj zoni otpočela je izložbom „Život je umetnost“ gde je bio postavljen izbor iz radova akademskih slikara i slikara amatera nastajalih tokom 20 godina na istoimenoj likovnoj koloniji koju organizuje Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga iz Novog Kneževca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad