Yunet
 

Kultura

Polaznici dramske sekcije novokneževačke Gimnazije nastupili na Festivalu dramskih sekcija srpskih gimnazija iz matice i okruženja u Zemunu

TV Cink • Redakcija TV Cink • 6. mart 2023. • 14:50 •

Polaznici dramske sekcije novokneževačke Gimnazije nastupili na Festivalu dramskih sekcija srpskih gimnazija iz matice i okruženja u Zemunu

Polaznici dramske sekcije novokneževačke Gimnazije uspešno su prošli selekciju za učešće na Festivalu dramskih sekcija srpskih gimnazija iz matice i okruženja. Oni su, nakon što su poslali snimak predstave kojim su se prijavili za učešće na festivalu, izabrani u osam najboljih, te su proteklog vikenda sa svojom predstavom „Plava tačka“ nastupili na otvaranju festivala u Zemunu. Sa učenicima i autorom predstave razgovarali smo na generalnoj probi, koju su održali pred polazak u Zemun.

Prvi put u ulozi režisera našao se Goran Novakov, koji je ujedno napisao tekst i scenario predstave. Ova predstava njegov je prvi pozorišni komad namenjen starijoj publici, a koji izvode glumci srednjoškolskog uzrasta. Predstava se bavi temom ekologije i odnosom čoveka prema prirodi od nastanka civilizacije do daleke budućnosti.

Prema rečima profesorice Suzane Karaice, koja je rukovodilac dramske sekcije u novokneževačkoj Gimnaziji, poziv za učešće na festivalu dobili su krajem prošle godine od Zemunske gimnazije.

U narednih mesec dana svih osam učesnika će u Zemunu odigrati svoje predstave, nakon ćega će žiri odabrati četiri najbolje. Najuspešniji ansambli biće nagrađeni petodnevnim putovanjem u Budimpeštu, gde će takođe nastupiti sa svojim predstavama, a tom prilikom žiri će doneti svoju konačnu odluku i objaviti pobednike festivala.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena