Yunet
 

Poljoprivreda

Ministar Nedimović u Čoki – očekuje se povećanje premije za mleko

TV Cink • Redakcija TV Cink • 2. septembar 2021. • 14:48 •

Ministar Nedimović u Čoki – očekuje se povećanje premije za mleko

Prilikom posete opštini Čoka ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišao je salaš u vlasništvu porodice Petrović. Ovom prilikom ministar je razgovarao sa čokanskim poljoprivrednicima, gde su teme razgovora bile stanje u ratarstvu i stočarstvu, te je iskoristio priliku i potvrdio da se u narednom periodu očekuje povećanje premije za mleko.

Predsednica opštine Čoka Stana Đember istakla je da je ministar poljoprivrede već nekoliko puta obišao teritoriju opštine Čoka i da je neposredni kontakt sa poljoprivrednicima najbolji način da se stvori prava slika o mestu u kojem se živi i radi. Ona je istakla da lokalna samouprava opštine Čoka dodeljuje sredstva poljoprivrednicima na ime plaćanja kamata  za poljoprivredne kredite i osiguranja njiva, kao vid podrške poljoprivrednicima.

Direktor zemljoradničke zadruge „Agročoka“ iz Čoke Miloš Petrović rekao je da je salaš osnovan 2019. godine, bavi se ratarstvom i tovom oko 120 grla junadi. On je istakao da imaju odličnu saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, kao i lokalnom samoupravom.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad