Yunet
 

Poljoprivreda

Komasacija u opštini Čoka podigla cenu zemljišta

TV Cink • Redakcija TV Cink • 6. april 2022. • 12:21 •

Komasacija u opštini Čoka podigla cenu zemljišta

Program komasacije u opštini Čoka završen je uspešno ove godine i predstavljen javnosti u Domu kulture u Čoki. Program komasacije se realizuje od 2018. godine i predstavlja skup agroekonomskih i pravnih radnji koje podrazumevaju ukrupnjavanje zemljišta i stvaranje povoljnijih uslova za poljoprivrednike, dok je sama korist višestruka,  rekao je u razgovoru predsednik komisije za komasaciju opštine Čoka Miljan Milić.

Površina obradivog zemljišta u opštini Čoka iznosi pet hiljada hektara, od čega je u državnom vlasništvu 2500 hektara. Postupkom komasacije olakšan je samo proces proizvodnje, a cena zemljišta je porasla. Poljoprivrednici iz čokanske opštine nisu krili svoje zadovoljstvo zbog ovih činjenica i podelili su svoje utiske.

Za realizovanje ovog programa opština Čoka izdvojila je 900 hiljada evra. Sve što je uloženo u komasaciju i obnovu građevinskog rejona vratiće se kroz zakup državnog zemljišta, prodaju zemlje po većoj ceni, plaćanje poreza na imovinu, kao i kroz ulaganje investitora, zaključio je predsednik komisije za komasaciju Milić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena