Yunet
 

Poljoprivreda

Novokneževački pijačni barometar

TV Cink • Radovan Nježić • 14. septembar 2022. • 13:05 •

Novokneževački pijačni barometar

Sreda je jedan od tri pijačna dan kada se građani Novog Kneževca i okoline snabdevaju na novokneževačkoj pijaci. Svedoci smo naglog poskupljenja životnih namirnica i potrepština u poslednjih nekoliko meseci, i to se odrazilo kako na kupce, tako i na proizvođače i trgovce. Robe za sada ima u dovoljnoj meri na novokneževačkoj pijaci, ali su mišljenja proizvođača i trgovaca različita kada je u pitanju skok cena.

Nekada se na novokneževačkoj pijaci roba uzimala na veliko i na duži vremenski period, s obzirom da je skoro svaka kuća spremala zimnicu. Danas je ta situacija izmenjena, ljudi uglavnom kupuju robu na dnevnom ili nedeljnom nivou, zaključili su kupci.

Cene povrća na novokneževačkoj pijaci su sledeće: parpika babura od 140 do 160 dinara po kilogramu, paradajz od 120 dinara za jedan kilogram, kuvani paradajz sok 200 dinara po litri, tikvice od 100 do 120 za jednu kilu, patlidžan 130 kilogram, bundeva 120 dinara kilogram, karfiol 160 dinara za jednu kilu,  kupus od 80 do 90 dinara po kilogramu. Za kilogram krompira, luka ili cvekle potrebno je izdvojiti 80 dinara za jednu kilu. Beli  luk je 500 dinara po kilogramu, dok je sitna crvena paprika 1400 dinara za jedan kilogram. Od domaćeg voća koje snabdevaju lokalni proizvođači  prisutni su šljiva po ceni od 100 dinara za jedan kilogram, i grožđe čija se cena kreće u rasponu od 100 do 150 dinara po kilogramu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena