Yunet
 

Poljoprivreda

Domaća mlevena sitna crvena paprika Time Jovanova prepoznatljiva na tržištu Vojvodine

TV Cink • Radovan Nježić • 25. oktobar 2022. • 13:18 •

Domaća mlevena sitna crvena paprika Time Jovanova prepoznatljiva na tržištu Vojvodine

Nekada je na području opštine Novi Kneževac skoro svako domaćinstvo koje se bavilo poljoprivredom u sklopu svoje proizvodnje  odgajalo industrijsku crvenu papriku. Većinu te paprike je otkupljivala fabrika „Aleva“ za industrijsku preradu, dok su poljoprivrednici deo paprike sami prerađivali i od nje dobijali mlevenu sitnu crvenu papriku. Jedan od ljudi koji je zadržao domaću proizvodnju mlevene sitne crvene paprike u Novom Kneževcu je Tima Jovanov.

Tima Jovanov se skoro četrdeset godina bavi proizvodnjom paprike. Pored paprike, na parceli od jednog jutra gaji i  paradajz, zelen i šargarepu.

Danas je domaća mlevena sitna crvena paprika koju proizvodi Tima Jovanov postala brend i tražena na tržištu, a pre svega kod  takmičara u kuvanju riblje čorbe.

Svoje proizvode Tima Jovanov je pre tri godine predstavio na Sajmu etno hrane i pića u Beogradu, gde je pored mlevene sitne crvene paprike predstvio još dva svoja proizvoda-kuvani paradajz i džem od paradajza. Za džem od paradajza dobio je i priznanje od organizatora sajma. Zadržati tradicionalan način prozvodnje i prerade crvene paprike je uslov da se dobija kvalitetan gotov proizvod, koji mora imati dobru boju, miris i ukus, zaključio je Jovanov.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad