Yunet
 

Poljoprivreda

Registracijom preko aplikacije e-Agrar novokneževački poljoprivrednici brže do subvencija

TV Cink • Radovan Nježić • 25. januar 2023. • 12:27 •

Registracijom preko aplikacije e-Agrar novokneževački poljoprivrednici brže do subvencija

U prostorijama Mesne Zajednice Novi Kneževac započet je proces izdavanja elektronskog identifikacionog broja – eID koji će biti potreban poljoprivrednicima kako bi se prijavili na novi informacioni sistem e-Agrar, koji bi sa radom trebao da počne na proleće. Stručna lica iz Poljoprivredne stručne službe Kikinda u prostorijama mesne zajednice vršiće svake srede i četvrtka izdavanje elektronskog identifikacionog broja. Aleksandar Pap, iz PSS Kikinda istakao je u razgovoru kako će izgledati sam proces izdavanje elektronskog identifikacionog broja.

Ono što je najvažnija stvar jeste to da se proces registracije i obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava više neće vršiti u Upravi za trezor, već preko e-Agrara. Naš sagovornik je pozvao poljoprivrednike da u što kraćem roku obave čitavu proceduru prelaska na e-Agrar.

Novi informacioni sistem e-Agrar koji će sa radom početi na proleće ove  godine, uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava , kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi. Zakonodavni okvir za uvođenje e-Agrara stvoren je izmenama i dopunama Zakona u poljoprivredi i ruralnom razvoju krajem 2021. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena