Yunet
 

Privreda

Sakupljači sekundarnih sirovina uskoro će moći da privređuju kroz udruženje

TV Cink • Redakcija TV Cink • 6. decembar 2021. • 20:38 •

Sakupljači sekundarnih sirovina uskoro će moći da privređuju kroz udruženje

U okviru IPA projekta prekogranične saradnje SENTREM, koji se bavi socijalnim osnaživanjem marginalizovanih grupa održan je festival na kom je nastupio bend Kurina trio. Festivalu je prethodilo nekoliko projektnih aktivnosti, među kojima su obuke za sakupljače sekundarnih sirovina, a planira se i formiranje socijalnog preduzeća koje će polaznike obuka zapošljavati. Prema rečima menadžera projekta sam posao prikupljanja sekundarnih sirovina vrlo je isplativ, te se nada da će ljudim koji su prošli obuke u okviru ovog projekta to pomoći da steknu finansijsku nezavisnost.

Kako u opštini Novi Kneževac Romi čine deset posto populacije, pokrajinska poslanica Jelena Jovanović i predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić ovom prilikom naglasili su da je korist ovakvog projekta višestruka, kako za same polaznike radionica, tako i opštinu Novi Kneževac.

Projekat SENTREM sprovode Opština Novi Kneževac i Organizacija „Kefe“ iz Mađarske, u okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija. Vrednost projekta je 138 hiljada evra, od čega 85 odsto sredstava daje Evropska unija, a ostatak lokalna samouprava.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena