Yunet
 

Sport

Fudbalski klub "Graničar" iz Đale obeležio sto godina postojanja

TV Cink • Radovan Nježić • 5. avgust 2022. • 13:29 •

Fudbalski klub

Uručenjem priznanja i prigodnih nagrada FK „Graničar“ iz Đale obeležio je sto godina postojanja. Uz prisustvo nekadašnjih i sadašnjih igrača, članova uprave i prijatelja kluba upriličena je svečana akademija. Dugogodišnji igrač, trener i član uprave Nikola Novičić naglasio je da na obeležavanju stogodišnjice kluba proglašen najbolji igrač „svih vremena“ „Graničara“.

Kada je davne 1922. godine u Đali osnovano fudbalsko društvo pod imenom FK "Kosovo-Đala“ niko nije ni slutio da je to početak duge tradicije fudbala u ovom selu. Klub je 1934. godine promenio ime u FK "Graničar“ i sa pauzom u periodu tokom Drugog svetskog rata nastavio da se takmiči pod tim imenom do današnjih dana. Nekadašnji sportski novinar TANJUG-a u penziji Aleksandar Cvejić, rodom iz Đale, ovekovečio je slikom i rečima u svojoj knjizi „Vek đalinskog fudbala“ sve što se dešavalo tokom proteklih sto godina, a tiče se đalinske „najvažnije sporedne stvari“.

FK "Graničar" se trenutno takmiči u Potiskoj međuopštinskoj fudbalskoj ligi. Izazovi pred kojim se klub nalazi su sve veći, iz razloga što samo mesto Đala nema više od četiristotine stanovnika, od kojih je većina staračka populacija, te je problem kako naći igrački kadar bez mladih u selu, zaključio je Novičić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena