Yunet
 

Sport

Najmlađi novokneževčani uživali u vožnji džet skija

TV Cink • Radovan Nježić • 16. avgust 2022. • 12:33 •

Najmlađi novokneževčani uživali u vožnji džet skija

Najmlađi novokneževčani imali su prilike da uživaju u moto-nautičkom sportu- vožnji džet skija na obali reke Tise. Instruktori „Moto džet“ kluba iz Novog Sada obučavali su decu u vožnji skutera, bezbednosnim merama,  ponašanju na vodi i značaju očuvanja reka. Kako je istakao instruktor Aleksandar Krevešić ovo je po drugi put za dve godine da učestvujemo u obuci i animaciji najmlađih novokneževčana u sklopu programa “Leta na Tisi“.

Čitava manifestacija pod nazivom „Moto džet H 20 adrenalin“  obuhvatila je oko stotinak dece koja su se obučavala u vožnji skutera na relaciji od Kajakaškog kluba „Obilić“ do kanjiškog štranda. Mnogi od njih su već bili prošle godine na obuci, te im ovaj sport nije nepoznanica.

Iako je u svetu moto-nautički sport izuzetno popularan, kod nas i dalje nije dovoljno promovisan, a postoje problemi u samoj organizaciji sportskog moto-nautičkog saveza. Za moto-nautički sport reke u Srbiji su izuzetno pogodne te smatramo da ovaj sport ima budućnost u našoj zemlji,  zaključio je Krevešić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena