Yunet
 

Sport

Svetskom prvaku u rvanju Sebastijanu Nađu sugrađani priredili doček

TV Cink • Redakcija TV Cink • 19. septembar 2022. • 14:54 •

Svetskom prvaku u rvanju Sebastijanu Nađu sugrađani priredili doček

Gromoglasnim aplauzom Kanjižani su dočekali svetskog prvaka u rvanju Sebastijana Nađa. Brojni meštani okupili su se ispred gradske kuće gde je upriličen doček, da čestitaju svom sugrađaninu na istorijskom uspehu, a on se strpljivo fotografisao i davao autograme okupljenima. Vidno uzbuđen, zahvalio se na podršci svima koji su verovali u to da će jednog dana nositi titulu svetskog šampiona.

Upravnik Vojvođanske rvačke Akademije Zoltan Balint nije sumnjao u uspeh mladog kanjižanina. Ovom prilikom naglasio je značaj trenera i sparing partnera koji rade sa mladim rvačima, te podsetio da vrsni stručnjaci iz ovog sporta godinama unazad u njemu prepoznali budućeg šampiona. Kako je istakao, kanjiški sport je posle 112 godina ponovo dobio svetskog prvaka, a ovo je ujedno i najveći uspeh i za kanjiški rvački klub koji postoji već 60 godina.

Na svetskom prvenstvu u rvanju održanom u Beogradu, Nađ je u kategoriji do 63 kilograma u finalu savladao Lerija Abuladzea iz Gruzije, a pre toga je bio bolji od takmičara iz Azerbejdžana, Alžira, Rumunije i Jermenije. Srpski rvači na ovom prvenstvu postigli su istorijski uspeh osvojivši četiri zlatne medalje, što je do sada najveći broj odličja na takmičenju ovakvog ranga.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena