Yunet
 

Sport

Jubilej Sleddog sport kluba obeležen trkom zaprege pasa

TV Cink • Redakcija TV Cink • 16. novembar 2022. • 15:01 •

Jubilej Sleddog sport kluba obeležen trkom zaprege pasa

Trkom zaprege pasa Sleddog sport klub Srbija iz Novog Kneževca proslavio je jubilej – desetogodišnjicu postojanja. Ljubitelji ovog sporta zajedno sa svojim ljubimcima okupili su se u voćnjaku gde je trka startovala, a brojni meštani okupili su se da bodre takmičare. Najviše pažnje među publikom i ove godine izazavala je trka najmlađih učesnika, koji su bili podeljeni u dve uzrasne kategorije od 9 do 14 godina, i od 4 do 8 godina.

Svi takmičari su sa svojim psima prešli stazu od oko 4.5 kilometra, dok je za mlađe kategorije dužina staze iznosila oko kilometar i oko 400 metara za najlmađe. Među takmičarima bilo je iskusnih trkača koji iza sebe imaju odličja sa velikih evropskih trka, a pojedini su se sada prvi put oprobali u ovom sportu.

Kako je istakao organizator trke, ukupno 59 takmičara stalo je na startnu liniju, a oni su se takmičili u jedanaest kategorija. Pored takmičara iz Srbije na trci su učetvovali i takmičari sa svojim psima iz Nemačke, Mađarske, Slovenije, Bugarske i Rusije.

Svi učesnici dobili su zahvalnicu i poklone koje su obezbedili sponzori i prijatelji kluba, a oni najuspešniji nagrađeni su peharima i medaljama. Kako su rekli organizatori, na trci je prisustvovalo nešto manje od 200 ljudi. Ovom prilikom pozvali su sve ljubitelje prirode, životinja i sporta da treniraju zajedno sa svojim psima, te da se u ovom sportu oprobaju na nekoj od budućih trka.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad