Yunet
 

Turizam

Slavko Našigaćin i tamburaški anasambl “Velos” prvi put u Novom Kneževcu

TV Cink • Redakcija TV Cink • 19. jul 2021. • 14:07 •

Slavko Našigaćin i tamburaški anasambl “Velos” prvi put u Novom Kneževcu

Vokalni solista Slavko Našigaćin uz pratnju tamburaškog anasambla „Velos“ nastupio je na balkonu novokneževačke biblioteke. Pored tradicionalnih narodnih pesama, uz pratnju tamburaša pevao je i stihove pesnika Jovana Jovanovića Zmaja, ali i nekoliko svojih autorskih pesama. Kako nam je rekao pred početak nastupa, veoma mu je drago što ima priliku da prvi put peva u Novom Kneževcu, a kako je poreklom iz Srpskog Krstura, čast je veća, jer peva za svoju rodbinu, komšije i prijatelje.

Da je tamburica i tamburaška muzika svojevrsni brend Vojvodine, ovom prilikom potvrdio nam je i Danilo Ninković, producent tamburaškog ansambla „Velos“ i muzički urednik „Tamburica festa“. Kako kaže, popularnost tamburaške muzike ne opada za šta su delom zaslužni i sve veći broj mladih muzičara koji sviraju ovaj instrument.

Uz pesmu Slavka Našigaćina svoje umeće na tamburici pokazali su članovi tamburaškog ansambla „Velos“. Ansambl čine muzičari koji su svoje znanje sticali na Akademiji umetnosti, a oba naša sagovornika za njih imaju samo reči hvale i predviđaju im svetlu budućnost.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad