Yunet
 

Turizam

Subotičanin Marko Križanović pobednik jubilarnog 50. ĐAMUS-a

TV Cink • Redakcija TV Cink • 26. jul 2021. • 14:30 •

Subotičanin Marko Križanović pobednik jubilarnog 50. ĐAMUS-a

Subotičanin Marko Križanović pobednik je jubilarnog 50. takmičenja pevača amatera ĐAMUS. Drugo mesto, prema odluci žirija pripalo je novokneževčaninu Bogdanu Popovu, dok je Jovana Lončarević iz Iriga odnela treću nagradu. Za dve večeri, koliko je takmičenje trajalo, učesnici su pevali po dve pesme uz pratnju muzičara, a u finalnoj večeri nadmetalo se četvoro takmičara. Utiske smo sumirali sa pobednikom takmičenja, koji je nagrađen sa pedeset hiljada dinara. Kako nam je rekao, do sada nije učestvovao na ovakvim takmičenjima iako se muzikom bavi od ranog detinjstva.

Finalno veče takmičenja svojim koncertom otvorio je novosadski sastav „Garavi sokak“. Posetioci okupljeni u dvorištu Lovačkog doma veselili su se uz dobro poznate pesme, a frontmen Bane Krstić otkrio nam je nakon nastupa zbog čega voli da svira na ovakvim i sličnim manifestacijama.

Ovogodišnje takmičenje pevača amatera pratila je i mnogobrojna publika, za koje je bila priređena tombola. Na istom mestu proteklog vikenda održana je i likovna kolonija „Boje i svetlost Severnog Banata“ u organizaciji Udruženja za negovanje umetnosti „Feniks“, na kojoj je pored domaćina, učestvovalo tridesetak slikara iz Zrenjanina, Subotice, Sremske Mitrovic, Vršca i Bačke Palanke. Obe manifestacija održane su pod pokroviteljstvom opštine Novi Kneževac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena