Yunet
 

Turizam

Učenici kuvarstva sa šefom kuhinje pripremali njegov specijalitet

TV Cink • Redakcija TV Cink • 25. februar 2022. • 10:59 •

Učenici kuvarstva sa šefom kuhinje pripremali njegov specijalitet

Učenici koji se školuju za poziv kuvara u Gimnaziji i stručnoj školi „Dositej Obradović“ imali su jedinstvenu priliku da učestvuju u uglednom času kuvarstva i pripremaju specijalitet šefa kuhinje asistirajući samom šefu, koji je svoje prve kulinarske veštine stekao upravo u kuhinji novokneževačke škole.

Nakon što su pripremili i servirali specijalitet, šef Racić je učenicima ispričao i o svojim kulinarskim počecima. Sa nepune 23 godine postao je šef kuhinje, dok je istovremeno usavršavao svoje obrazovanje, pa je tako u novokneževačkoj školi završio i peti stepen. Svemu tome prethodilo je dosta prakse i poslova na poyiciji pomoćnog kuvara.

U toku svoje karijere radio je u prestižnim restoranima i hotelima na Kopaoniku, Srebrnom jezeru i u Beogradu, a posle jedanaest godina vratio se odakle je i počeo, te sada radi kao šef kuhinje u jednom hotelu u Kanjjiži, za koji je sastavio kompletan jelovnik. Sagovornik je budućim kuvarima poručio da je važno da imaju volju, želju i cilj, te da budu uporni u ostvarivanju svojih ciljeva, pa tako ni uspeh neće izostati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena