Yunet
 

Turizam

Arheološki lokalitet u Majdanu uskoro će biti otvoren za posetioce

TV Cink • Redakcija TV Cink • 7. jul 2022. • 14:14 •

Arheološki lokalitet u Majdanu uskoro će biti otvoren za posetioce

Arheološki lokalitet u Majdanu uskoro će biti uređen i otvoren za posete, zahvaljući Interreg-IPA projektu prekogranične saradnje sa Rumunijom. Glavni cilj projekta je unapređenje turističke ponude u Banatu kao pograničnoj regiji korišćenjem lokalnih kulturno-istorijskih znamenitosti.

Prema rečima načelnice za budžet i finansije Selme Bećović, ideja o pokretanju projekta javila se prepoznavanjem značaja razvoja turističkih kapaciteta u ovom pograničnom regionu kako bi se ekonomski razvila slabije razvijena oblast, a radovi na lokalitetu u Majdanu su u toku.

Na otvarajućoj konferenciji predavanje o potencijalima turizma za lokalnu zajednu održala je Renata Pindžo sa fakulteta FEFA. Ona je naglasila da je vizija srpskog turizma da Srbija postane prepoznatljiva i celogodišnja destinacija. Ona je još dodala da je u programu razvoja turizma u Vojvodini, Novi Kneževac prepoznat kao sever Vojvodine pod sloganom „tradicija obilja“, te da područje Severnog Banata ima značajan turistički potencijal na kojem treba raditi.

Pored arheološkog lokaliteta u Majdanu, projektom su obuhvaćeni i radovi na rekonstrukciji arheološkog lokaliteta Parta iz perioda neolita u Rumuniji i izgradnji turističkog centra. Vodeći partner projekta je Okružni odbor Timiš u Rumuniji, a partneri su Narodni muzej Banata iz Temišvara i Opština Novi Kneževac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad