Yunet
 

Turizam

Spoj kulture, tradicije i turizma na prvom Kulfestu

TV Cink • Redakcija TV Cink • 18. jul 2022. • 15:10 •

Spoj kulture, tradicije i turizma na prvom Kulfestu

U starom parku u Novom Kneževcu održan je prvi „Kulfest“. Celodnevni program otpočeo je aktivnostima za najmlađe, koji su se zabavili uz animatora i osvežili sladoledom, voćem i sokovima. Usledili su plesni nastupi kulturno-umetničkih društava iz Rumunije, Čoke, Kikinde i Novog Kneževca. Potom su sve prisutne pesmom počastile članice ženskog hora „Lira“, a razmrdali čokanski dobošari i etno-muzičar Milan Vašalić na diplama. Veče je završeno koncertom estradne umetnice Nede Ukraden, koja je pred mnogobrojnom publikom u starom parku pevala svoje najveće hitove i pesme koje su obeležile njenu dugu karijeru.

Festival je održan u sklopu projekta „Kulturna tradicija regiona Valkanj-Novi Kneževac u svrhu promocije turizma u istorijskom Banatu“ koji opština Novi Kneževac realizuje u saradnji sa partnerima iz Rumunije, a finansira se iz sredstava Evropske unije putem programa Interreg IPA prekogranične saradnje.

U sklopu projekta izrađena je i turistička brošura regiona Valkanj-Novi Kneževac na tri jezika, a predstoji i održavanje festivala sličnog programa u Rumuniji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena