Yunet
 

Turizam

Bogatim kulturno-umetničkim i zabavnim programom obeležen dan mesne zajednice Majdan-Rabe

TV Cink • Radovan Nježić • 19. jul 2022. • 14:07 •

Bogatim kulturno-umetničkim i zabavnim programom obeležen dan mesne zajednice Majdan-Rabe

Mesna zajednica Majdan-Rabe i Kulturno-umetničko društvo „Vadviragok“ organizovali su nizom manifestacija proslavu dana mesne zajednice na fudbalskom terenu u Majdanu. Bogatim kulturno-umetničkim programom meštani Majdana i Rabea, kao i njihovi gosti iz Mađarske, imali su prilike da se druže i zabave tokom čitavog dana. Kako je istakao predsednik skupštine opštine Novi Kneževac Nandor Ujhelji ova manifestacija se održava dugi niz godina i ima za cilj jačanje prijateljskih i lokalnih veza.

Brojni meštani i njihovi gosti imali su prilike da se okušaju u spravljanju svinjskog paprikaša. Za najbolje majstore bile su obezbeđene brojne nagrade i priznanja, a titulu najboljeg poneo je Robert Piri iz Jazova, koji je ujedno predsednik mađarskog Kulturnog društva „Lila okac“.

Kao i ranijih godina, pored takmičenja u kuvanju svinjskog paprikaša, održan je i bogat program za decu, sa nizom animatorskih i zabavnih sadržaja. Kruna proslave je bio ulični bal, sa kojim je zaključena ovogodišnja proslava dana mesne zajednice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena