Yunet
 

Turizam

Održan trinaesti „Lagani tiski spust“

TV Cink • Radovan Nježić • 8. avgust 2022. • 13:12 •

Održan trinaesti „Lagani tiski spust“

Učesnici regate „Lagani Tiski spust“ mogli su po trinaesti put da uživaju u čarima reke Tise tokom proteklog vikenda. Stotinak takmičara iz Novog Kneževca, Kanjiže, Sente, Bečeja, Subotice, Novog Sada spuštali su se od kanjiškog štranda do novokneževačkog kajakaškog kluba. Nešto više od tri sata bilo je potrebno učesnicima ovog takmičenja da savladaju razdaljinu od četiri kilometara od kanjiške do novokneževačke obale na čamcima, dušecima, gumama i ostalim plovilima. Kako su istakli sami takmičari dobrog društva i zabave nije manjkalo ni ovog puta.

Prema rečima organizatora spusta Vladimira Markova, dužina spusta je skraćena jer je ove godine Tisa izuzetno spora, ali i zbog povoljnijeg prilaska i ulaska ljudi i plovila u reku.

Udruženje „Spasilački tim Tisa“ se i ove godine staralo o bezbednosti učesnika spusta. Nandor Baranji koordinator udruženja rekao je da je čitava manifestacija  prošla u najboljem redu.

Na cilju kod kajakaškog kluba u Novom Kneževcu za sve učesnike bio je obezbeđen ručak i osveženje, te je nastavljeno druženje uz muziku. Ovom prilikom organizator je pozvao sve zainteresovane ljubitelje reke i dobrog druženja da se priključe sledeće godine na ovoj manifestaciji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena