Yunet
 

Turizam

Eko-centar “Tisa” u subotu organizuje besplatan izlet povodom Evropskog vikenda posmatranja ptica

TV Cink • Redakcija TV Cink • 29. septembar 2022. • 15:10 •

Eko-centar “Tisa” u subotu organizuje besplatan izlet povodom Evropskog vikenda posmatranja ptica

Prvi vikend u oktobru među ljubiteljima prirode rezervisan je za odlazak u prirodna staništa ptica kako bi se pridružili akciji pod nazivom Evropski vikend posmatranja ptica. I ove godine, u subotu 1. oktobra s početkom u 8 časova Eko-centar „Tisa“ Novi Kneževac i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije ovim povodom organizuje besplatan izlet u ribnjak Kapetanski rit u Velebitu.

Svi zainteresovani treba da budu spremni na različite vremenske uslove pa da se u skladu sa tim obuku, a na izlet mogu poneti fotoaparat i dvogled ukoliko ga poseduju. Organizatori će, u  svakom slučaju, obezbediti teleskop i dvogled, gde će moći da se posmatra oko šezdesetak različitih vrsta ptica koje u ovom periodu borave na jezerima ribnjaka.

Ovom prilikom vršiće se i prebrojavanje vrsta i jedinki, kako bi se dobili statistički podaci na nivou Evrope te jasnija slika o brojnosti pojedinih vrsta i stanju njihovih populacija. U više od 35 zemalja u Evropi ovog dana organizuju se posmatranja ptica s ciljem usmeravanja pažnje javnosti ka razumevanju potreba divljih ptica.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena