Yunet
 

Zdravlje

Održano predavanje o vakcinama građanstvu, radnicima i srednjoškolcima

TV Cink • Redakcija TV Cink • 29. oktobar 2021. • 15:00 •

Održano predavanje o vakcinama građanstvu, radnicima i srednjoškolcima

Specijalicta socijalne medicine dr Branislav Hačko održao je u sali novokneževačkog pozorišta predavanje na temu vakcinacije. Prisutni sugrađani imali su priliku da se informišu o dostupnim vakcinama, tehnologiji izrade različitih vakcina i principu delovanja, kao i da razreše nedoumice koje su imali u vezi sa vakcinacijom protiv virusa kovid 19.

Prema rečima predavača najčešće nedoumice koje stanovništvo ima po pitanju vakcinacije jeste izbor vakcine, a često traže objašnjenje u vezi za brojem doza za imunizaciju. On je ovom prilikom istakao da je imunizacija slobodni izbor svakog građanina, ali da je važno da se svi informišu iz relevantnih izvora.

Sa 275 aktivnih slučajeva, prema podacima koje je iznela članica Opštinskog veća zadužena za zdravstvo i socijalnu zaštitu  Bosa Perkučin, Novi Kneževac trenutno je jedna od opština sa najviše obolelih u odnosu na broj stanovnika, dok je samo 32 odsto sugrađana vakcinisano.

Predavanju za građanstvo u pozorištu prethodila su predavanja u radnim kolektivima, gde su zainteresovani imali mogućnost da se vakcinišu prvom dozom. Predavač je posebno pohvalio srednjoškolce koji su aktivno učestvovali u diskusiji nakon održanog predavanja i postavili neka važna i konstruktivna pitanja. Predavanja o vakcinaciji organizovala je opština Novi Kneževac zajedno sa Zavodom za javno zdravlje Kikinda i Domom zdravlja Novi Kneževac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena