Yunet
 

Zdravlje

Održan okrugli sto na temu demencije i asertivne komunikacije u Novom Kneževcu

TV Cink • Radovan Nježić • 12. novembar 2021. • 14:20 •

Održan okrugli sto na temu demencije i asertivne komunikacije u Novom Kneževcu

Opštinsko udruženje penzionera Novi Kneževac uz podršku lokalne samouprave organizovalo je okrugli sto na temu „Unapređenje kvaliteta pružanja usluge pomoći u kući- demencija i izazovi u radu, osnove asertivne komunikacije“. Kako je istakla Marina Stanimirov ispred Opštinskog udruženja penzionera, edukacije su obaveza kako stručnih radnika tako i geronto domaćica prema pravilniku o usluzi za pomoć u kući, a same geronto domaćice izrazile su potrebu za edukacijom na ove dve teme.

Predavanja na teme demencije i osnove asertivne komunikacije održali su stručni predavači Nada Julinac i Aleksandra Raičević iz Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu. Kako su ovom prilikom istakle, neophodno znanje na ove teme je ključno u negovanju i brizi o starima.

Prema rečima Nade Julinac, Novi Kneževac je jedna od opština koja je uspela da prepozna značaj edukacije i daljeg usvršavanja kada je u pitanju briga o starim osobama. Trenutno poslove pomoći u kući na teritoriji opštine obavlja pet geronto domaćica koje opslužuju oko 50 korisnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena