Yunet
 

Društvo

Polaganjem venaca obeležen Dan pobede

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 9. maj 2022. • 00:00 •

Polaganjem venaca obeležen Dan pobede

Polaganjem venaca na Spomen obeležje na Gradskom groblju u Rumi obeležen je 9. maj – Dan pobede nad fašizmom i završetak Drugog svetskog rata. Tom prilikom je istaknuto da je to bio najveći oružani sukob u istoriji čovečanstva, u kome je stradalo oko 50 miliona ljudi, od kojih 1.8 miliona Jugoslovena.

“Danas se sa pijetetom sećamo svih onih koji nisu sa nama, a sa posebnim ponosom gledamo na njihovu sudbinu i jednom rečju možemo reći da su učinili velika i grandiozna dela”, rekao je predsednik OO SUBNOR-a Ruma Tomislav Milić.

Vence na spomen obeležje su prvo položili predstavnici lokalne samouprave, koji su istakli da je naš narod uvek bio slobodoljubiv i da upravo zato i danas treba izvlačiti pouke iz tog vremena.

“Zbivanja koja potresaju međunarodnu zajednicu poslednjih meseci i godina govore u prilog tome da je naša obaveza da na veličinu žrtve u borbi protiv fašizma neprestano podsećamo jer ukoliko na nju zaboravimo to zlo nam se može vrlo lako vratiti”, izjavio je predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević.

Vence su osim predstavnika Opštine Ruma na spomen obeležje u prisustvu građana i svih poštovalaca narodno oslobodilačke borbe položili i predstavnici SUBNORA, političkih partija, ratnih vojnih invalida i ratnih vetarana.

Vesna Samardžija

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad