Yunet
 

Društvo

SM: Nagrade za redovne davaoce

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 11. maj 2022. • 00:00 •

SM: Nagrade za redovne davaoce

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovica uručena su priznanja Crvenog krsta Srbije dobrovoljnim davaocima krvi koji su dali krv 70, 75 i 100 puta u 2021. godini. Članovi “Kluba 100 plus” bili su gosti povodom obeležavanja nacionalnog dana.

Zoran Petrović, Zoran Božović i Milena Matić dali su krv 100, 75 i 70 puta i za ovaj humani čin su im uručena priznanja Crvenog krsta Srbije. Za gledaoce Gradske M televiziju podelili su svoje razloge zbog čega su se odlučili da budu dobrovoljni davaoci krvi.

Organizacija Crvenog krsta Sremska Mitrovica istinski je posvećena očuvanju i zaštiti zdravlja građana. Zajedno sa Institutom za transfuziju Vojvodine doprinose razvoju dobrovoljnog i anonimnog davanja krvi u Sremskoj Mitrovici, čiji je krajnji cilj obezbeđivanje dovoljnih rezervi sigurne i bezbedne krvi za redovne i vanredne potrebe. Grad Sremska Mitrovica pomaže i podržava rad sremskomitrovačkog Crvenog krsta.
Prema zvaničnim podacima u 2021.godini na teritoriji Grada Sremska Mitrovica prikupljeno je 2.094 jedinice krvi, što čini 2,62 odsto na ukupan broj stanovnika. Dobrovoljni davaoci krvi poklanjanjem dela sebe pokazuju da nisu odustali od solidarnosti, već nesebično spašavaju nečije živote i pomažu da sačuvamo ono najvažnije, a to je zdravlje.

Tatjana Međedović

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena