Yunet
 

Društvo

Stižu sredstva za čišćenje otpada i uređenje KC

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 14. maj 2022. • 00:00 •

Stižu sredstva za čišćenje otpada i uređenje KC

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić potpisala je u Beogradu dva važna ugovora, a detalje je saopštila na svom Fejzbuk profilu:

“Ulaganja u zaštitu životne sredine nastavljamo odličnom saradnjom sa ministarkom Irena Vujović i Ministarstvo zaštite životne sredine. Danas smo potpisale ugovor o dodeli sredstava Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije po javnom konkursu za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja i uklanjanje otpada u 2022. godini. Opština Ruma je po ovom konkursu dobila sredstva za sanaciju i uklanjanje divljih deponija u naseljenim mestima Kraljevci, Dobrinci i Platičevo u iznosu od 5 miliona dinara.

Takođe, odličnom saradnjom sa resornim ministarstvom nastavljamo ulaganja i u kulturu. Na sastanku koji je održala ministarka kulture i informisanja Republike Srbije Maja Gojković potpisala sam ugovor o realizaciji projekta “Gradovi u fokusu” . Opštini Ruma su putem projekta dodeljena sredstva u iznosu od 7 miliona dinara. Projekat je značajan za našu opštinu jer ćemo odobrenim sredstvima renovirati Kulturni centar „Brana Crnčević“, jednu od najznačajnihih ustanove kulture u Rumi. Renoviranjem Velike sale Kulturnog centra dobićemo mogućnost da svoje kapacitete proširimo, unapredićemo kvalitet kulturnog života u našem gradu, poboljšati kvalitet programa. Radovi će u velikoj meri doprineti afirmaciji naših muzičkih festivala i svih programa koji se tokom godine održavaju u Velikoj dvorani Kulturnog centra koja broji 700 mesta.”

Izvor/foto/ FB profil Predsednik Opštine Ruma

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena