Yunet
 

Društvo

Dečija nedelja: Prijem za prvake u rumskoj Gradskoj kući i turnir u rukometu

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 6. oktobar 2022. • 13:08 •

Dečija nedelja: Prijem za prvake u rumskoj Gradskoj kući i turnir u rukometu

I danas su se u rumskim školama nastavile aktivnosti vezane za Dečiju nedelju, koja se ove godine održava pod sloganom „Šta deci treba da rastu do neba“. Tim povodom u sportskoj hali u Rumi održan je turnir u rukometu za učenike i učenice nižih razreda.

Organizator turnira je Rukometni klub „Ruma“ uz podršku Opštine Ruma, a prema navodima organizatora ovo je 11. godina za redom kako se ova sportska manifestacija organizuje sa ciljem popularizacije sporta i rukometa među decom.

„Mislim da kroz turnir prođe oko 500 dece, gledamo  da svi imaju priliku da igraju. Svi su pobednici, ne igra se na rezltat, već da  što više da se igraju na terenu“, rekao je Dragan Vidović, trener Rukometnog kluba „Ruma“.

Istovremeno sa održavanjem turira, u Gradskoj kući u Rumi održan je prijem za prvake. Najmlađe školarce dočekale su predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i zamenica Biljana Jovanović Popović. Predsednica je pozdravila mališane od kojih je većina po prvi put ušla u Gradsku kuću.

„Naša dužnost  prema deci jeste da im obezbedimo uslove za bezbrižno detinjstvo, da im obezbedimo što bolje okruženje za učenje, odnosno što bolje uslove rada za njihove učitelje  i nastavnike, znači da škole budu funkcionalne, da imaju dobre uslove, da imaju kvalitetan program nastave, da im obezbedimo udžbenike, sve ono što im je neophodno kako bi oni stekli što više znanja koje će im biti neophodno u odrastanju i životu“, navela je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Nakon pozdrava, predsednica i zamenica su nastavile druženje sa decom, a uručeni su i prigodni poklni prvacima.

Dečija nedelja se ove godine obeležava od 3. do 9. oktobra, a tokom tih dana sprovodi se niz aktivnosti  koje slave dečiju igru, prijateljstvo, podstiču empatiju i humanost kod dece.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad