Yunet
 

Društvo

20 miliona za poljoprivredu

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 28. novembar 2022. • 14:31 •

20 miliona za poljoprivredu

Do kraja nedelje poljoprivrednicima koji se bave stočarskom proizvodnjom biće uručeno 525 ugovora za realizaciju projekata ukupne vrednosti 20 miliona evra, najavila je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković. Sredstva će biti dodeljena po osnovu Drugog javnog poziva u okviru „Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije“.

Ovaj projekat Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Vlada Srbije realizuju u saradnji sa Svetskom bankom, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ministarka je objasnila da je Ministarstvo poljoprivrede obezbedilo bespovratna sredstva za naše poljoprivrednike u visini od 50 odsto ukupnog iznosa investicija, odnosno 10 miliona evra. Preostalih 50% sredstava, korisnici imaju prilike da finansiraju tako što mogu da potpišu ugovor o kreditu sa jednom od 11 poslovnih banaka sa kojima Ministarstvo ima saradnju u visini od 40% investicije, a ostatak od 10% obezbeđuju kao svoje učešće u finansiranju investicije, precizirala je Tanasković, koja je u Užicu uručila ugovore poljoprivrednicima Zlatiborskog okruga.

Ona je istakla da se na ovaj način finansiraju projekti jačanja konkurentnosti primarne poljoprivredne proizvodnje u oblasti stočarstva za proizvodnju mleka, mesa, pčelarstva i akvakulture.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena