Yunet
 

Društvo

Promocija vojnog poziva među osnovcima i srednjoškolcima

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 28. novembar 2022. • 14:42 •

Promocija vojnog poziva među osnovcima i srednjoškolcima

Danas je u Rumi održana promocija vojnog poziva, odnosno vojnih škola i akademija u Zmaj Jovinoj školi za osnovce i u Srednjoj stručnoj školi „Branko Radičević“.

Bila je to prilika da učenici srednje vojne škole, kao i vojne akademije podele svoja iskustva školavanja sa budućim učenicima odnosno kadetima.

Veliki broj dece bio je zainteresovan za današnju prezentaciju i to ne samo među maturantima, već i među đacima nižeg uzrasta, koji već sada razmišljaju o svom životnom pozivu.

Za učenike osnovnih i srednjih škola moguć je izbor srednje stručne vojne škole, vojen gimnazije, vojne akademije, vazduhoplovne vojne akademije ili vojno – medicinske akademije, ali najvažnija je želja za ovim pozivom.

Veliki je značaj održavanja ovakvih prezzentacija škola, kaže diretkor srednje škole Mirko Zrnić, navodeći da je to najvažnije za učenike koji sada razmišljaju o svom budućem pozivu i eventualnom nastavku školovanja.

U Ministarstvu odbrane navode i da će učenici imati mogućnost da i sami posete akademije kako bi upoznali sa svim onim što ih očekuje, a prezentacija vojnih škola je danas održana i u dve škole u Sremskoj Mitrovici.

Vesna Samardžija

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena