Yunet
 

Društvo

U sredu „Rumski ceger“

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 28. novembar 2022. • 14:32 •

U sredu „Rumski ceger“

POLjOPRIVREDNA STRUČNA SLUŽBA RUMA iz Rume pod pokroviteljstvom Opštine Ruma organizuje IV manifestaciju „Rumski ceger“i proslavu povodom 30 godina rada PSS Ruma.

Svečano otvaranje združenih ovogodišnjih manifestacija je 30-OG novembra sa početkom u 11 časova u velikom holu Kulturnog centra u Rumi.

U prisustvu izlagača, proizvođača, prerađivača, predstavnika udruženja, zadruga, stručnih škola, fakulteta, turističkih organizacija, akreditovanih laboratorija, državnih institucija, ustanova, građana, brojnih gostiju i medija,biće promovisan značaj očuvanja malih gazdinstava i seoskih sredina uz isticanje uloge koju poljoprivredne stručne službe imaju.

Zdravstveno bezbedna i kontrolisana hrana, plasirana u tanjiru ugošćenom turisti u domaćinstvu je način da se zaokruži proizvodnja, a organizovanjem ovakvih manifestacija i obukom proizvođača, podstiče se razvoj seoskog turizma u okviru turističke ponude, stvaraju prihodi i radna mesta, ,oživljavaju vitalne postojeće usluge u selu i podiže kvalitet života u ruralnim sredinama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena