Yunet
 

Društvo

Ruma dobija Komunalnu miliciju: Cilj je uvođenje komunalnog reda

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 7. decembar 2022. • 11:58 •

Ruma dobija Komunalnu miliciju: Cilj je uvođenje komunalnog reda

Ruma će tokom naredne godine dobiti komunalnu miliciju, odlučili su na poslednjoj sednici Skupštine Opštine Ruma rumski odbornici. Kako je nakon sednice rekao predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević, donetim odlukama započeta je formalno pravna procedura za uvođenje komunalne milicije, a sa ciljem da se uvede komunalni red u Rumi.

Odluke koje su donete definišu delokrug rada komunalne milicije koja će imati načelnika i deset milicajaca koji će prethodno proći obuku, rekao je Kovačević.

„Uveli smo i određene novine koje će biti veoma značajne u daljem radu,a to je rukovođenje zone posebne zaštite a to dosadašnjom odlukom nismo imali, a to se odnosi na centralno gradsko jezgro u Rumi gde će važiti određeni posebni uslovi i kada je u pitanju održavanje fasada i postavljanje privremenih objekata i oglašavanje, odnosno reklamiranje“, rekao je Stevan Kovačević, predsednik Skupštine Opštine Ruma.

„Sa povećanim brojem učesnika u održavanju komunalnog reda biti u mogućnosti da pravovremeno reagujemo i primetimo gde dolazi do narušavanja reda, da delujemo preventivno ali i da delujemo sankciono da sankcionišemo one koji ne poštuju komunalni red i oni koji na taj način ugrožavaju prava ostalih građana da žive u komunalno uređenoj zajednici“, pojasnio je Kovačević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena