Yunet
 

Društvo

Vode Vojvodine: Redovna odbrana od poplava kod Sremske Mitrovice

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 23. januar 2023. • 12:09 •

Vode Vojvodine: Redovna odbrana od poplava kod Sremske Mitrovice Foto: Vode Vojvodine

Javno vodoprivredno preduzeće “Vode Vojvodine” je saopštilo je da je uvedena redovna odbrana od poplava na četrdeset trećem kilometru nasipa na reci Savi u zoni Sremske Mitrovice. Vodostaj danas iznosi 660 cm, što je pet centimetara vise u odnosu na granicu visine vodostaja za uvođenje redovne odbrane.

Danas je na Savi kod Sremske Mitrovice vrh poplavnog talasa, a prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, u narednim danima očekuje se blagi pad vodostaja. Kada je u pitanju Sava kod Šapca, vodostaj se kreće oko granice vanredne odbrane od poplava.

Vodevojvodine saopštavaju da se situacija na terenu redovno prati i da sustručne službe spremne, da ukoliko bude potrebe, u skladu sa svojim nadležnostima preduzmu odgovarajuće mere.

Podsetimo, prethodno je proglašena vanredna odbrana od poplava na reci Savi kod Jamene, dok je redovna odbrana proglašena i od granice sa Hrvatskom do Sremske Rače u dužini od skoro 35km, kao i kod Hrtkovaca i Jarka za koje je merodavan vodomer Šabac, saopštili su nadležni.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad