Yunet
 

Društvo

Pretovarna stanica puštena u rad

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 30. januar 2023. • 14:06 •

Pretovarna stanica puštena u rad

U Rumi je završena izgradnja takozvane pretovarne stanice koja je danas i zvanično puštena u rad. U pitanju je plato gde će se komunalni otpad selektovati i pretovarati u abrol kontejnere i specijalnim kamionom sa autopodizačem  koji je nabavljen za ove namene prevoziti na Regionalnu deponiju Srem-Mačva u Sremsku Mitrovicu.

„Radovi su završeni još prošle godine, a oprema je sad dobila svoj konačan oblik i tu je utovarivač koji smo kupili prošle godine i abrol kamion koji će nositi abrol kontejnere na regionalnu deponiju, sve je spremno. Čim prođe vašar organizovaćemo se i krenućemo sa dovoženjem smeća iz kontejnera iz mesnih zajednica i iz grada i ovde istovarati, pretovarati u abrol konejnere. 35 kubika je kapacitet jednog abrol kontejnera tako da praktično u jednoj turi možemo da prevezemo sedamdesetak kubika. Radićemo koliko bude smeća. Ja se nadam da će biti što manje, ali koliko god da bude građani će imati priliku ovde da donose svoje komunalno smeće, istovaraju, mi ćemo to prevoziti, čistićemo, tako da više ne bi trebalo da imamo onih problema koje smo imali do sada“, rekao je direktor JP „Komunalac“ Ruma Dragan Panić.

Novoizgrađeni pretovarni plato obišla je i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić sa svojim saradnicima, koja je tom prilikom podsetila da je prošla godina bila godina velikih ulaganja u JP „Komunalac“, te da je kupljen kamion sa autopodizačem za abrol kontejnere, kao i četiri aprol kontejnera.

„Šta je cilj i svrsishodnost ovog kamiona  upravo jeste u tome da  totalno saniramo i rekultivišemo našu gradsku deponiju. Konkurs kod Ministarstva za zaštitu životne sredine je trenutno u toku, mi smo konkurisali i očekujemo pomoć resornog ministarstva kako bismo krenuli sa procesom sanacije i rekultivacije glavne deponije i nadamo se da ćemo naredne dve do tri godine na tom prostoru imati jednu zelenu i lepu površinu koja će biti na ponos svih nas Rumljana ali i svih ljudi koji koji prolaze pored Rume ili dolaze u Rumu imaće lep prizor a ne kao do sada“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Ono što je važno jeste i da će građani od sada moći da dovoze komunalni otpad na pretovarni plato koji se nalazi  na obodu južnog dela grada posle pruge u neposrednoj blizini azila.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad