Yunet
 

Društvo

Uređena mala sala Doma kulture u Stejanovcima

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 6. februar 2023. • 11:40 •

Uređena mala sala Doma kulture u Stejanovcima

U rumskom selu Stejanovci su u potpunosti završeni radovi na uređenju male sale Doma kulture, koji je danas zajedno za zamenicom Biljanom Popović Jovanović obišla predsenica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, koja je tom prilikom istakla da se poboljšanjem uslova poboljšava i društveni život u selu.

„Ova sala služi za sav društveni život naših meštana, naših Stejanovčana. Ove prostorije koristi udruženje žena, ali ali i KUD „Stevan Petrović Brile“. Oni imaju veoma dobru i uigranu mladu grupu folkloraša i do sada nisu imali baš uslove za svoj rad. Sada zahvaljujući ovim sredstvima koje smo mi kao lokalna samouprava izdvojili za kompletnu rekonstrukciju sale, tu prevashodno mislim na zamenu stolarije, zamenu podova, kako ovde tako i u hodniku i u kancelariji, potom krečenje, gletovanje zidova, kompletna rasveta, zaista imaju dobre uslove“ , rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Preuređenje ovog prostora naročito je obradovalio same meštane, koji su izrazili veliko zadovoljstvo što sada imaju lepu i uređenu salu.

„Služi nam najviše za slavlja, punoletstva, ima i manje dece koja slave rođendane, pa onda mi , pa Osmi mart, šta god hoćemo sve nam to pripada da slavimo tu jer je jako lepo i kuhinja i sve nam je prelepo“, kaže Ružica Dukić, meštanka Stejanovaca i članica Udruženja žena „Fruškogorke“.

Ono što je najvažnije osim lepšeg izgleda, u Sali sada postoji i grejanje, te će svi programi i druženja moći da se organizuju u toplijim prostorijama

Predsednica Ćirić je podsetila i da ovo nije prvo značajnije ulaganje u ovo selo, već da je u prethodnom periodu u potpunosti renovirana zgrada seoske škole, uređeni su atarski putevi, a kako je najavila tokom ove godine Stejanovci će preko participativnog dobiti kapelu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena