Yunet
 

Društvo

Rekonstrukcija fiskulturne sale i svlačionica u OŠ „Dušan Jerković“ u Rumi

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 7. februar 2023. • 14:51 •

Rekonstrukcija fiskulturne sale i svlačionica u OŠ „Dušan Jerković“ u Rumi

Krajem avgusta meseca prošle godine predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić posetila je Osnovnu školu „Dušan Jerković“ zbog podele besplatnih udžbenika za sve osnovce. Tom prilikom posetila je fiskulturnu salu ove škole i uverila se u loše stanje ovg dela objekta, te tada obećala da će sala biti sanirana.

Pet meseci kasnije predsednica Opštine je obišla radove na rekonstrukciji sale.

„Dodatno me je pogodilo i to što je ovo jedna od najvećih škola  u Rumi sa preko 800 đaka, a škola koja je renomirana i čiji đaci na brojnim takmičenjima osvajaju najviša odlišja, što znači da nastavni i učiteljski kadar je veoma dobar, da su đaci ove škole veoma dobri i uspešni. Nažalost, nemaju elementarne uslove za nastavu“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Sredstva za rekonstrukciju izdvojena su već na sledećem rebalasu budžeta, a u školi kažu da im podrška mnogo znači, pre svega đacima i nastavnom osoblju koje će sada imati daleko bolje uslove za rad i učenje.

„Ovo je nešto što je dugi niz godina bio problem u školi i retko ko je imao sluha da uloži ovoliko truda i para u sve ovo što je za sada uloženo i ne samo ja nego i ceo kolektiv i deca smo veoma srećni i zahvalni na ovome. Sala je naravno veoma bitna. Mi smo inače, da vas podsetim druga škola u Sremu po rezultatima koje postižu naši učenici u sportu, a prva smo škola u Rumi što se tiče istih tih rezultata, čak su nam deca i državni prvaci u pojedinim sportovima. Tako da sam ponosna i presrećna što će imati sada idealne uslove da nastave da nastave da nižu ovakve uspehe“, izjavila je Nataša Stanić, direktor OŠ „Dušan Jerković“ Ruma.

Kako se i sama predsednica Opštine uverila na licu mesta radovi teku planiranom dinamikom, a kako je rekla, polako će se tokom narednih dana privesti kraju.

„Vidimo da parket je lepo išmirglan i prelakiran, nije zamenjen jer nije bilo potrebe, jer je u dobrom stanju, samo je trebalo doći do zdravog sloja. Zidovi su takođe prekrečeni i biće obloženi specifičnim materijalom, nalik na zaštitne strunjače, koji ispunjava sve pre svega bezbednosne standarde. Takođe su u sklopu ovih radova urađene i renovirane svlačionice tako da će naši đaci u ovoj školi zaista imati idealne uslove za nastavu fizičkog vaspitanja, jer bez zdrave dece mi nemamo ni zdravu budućnost“, rekla ke Ćirić.

Direktorka škole je napomenula i da su osim ulaganja u renoviranje fiskulturne sale i svlačionica, nabavljeni i novi sportski rekviziti, a predsednica je podsetila i da je u toku zamena rasvete u školi i zamena krovnog pokrivača na mestima gde je to potrebno.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena