Yunet
 

Kultura

„Još si moja rana“ nova pesma rumskog kantautora

TV Fruška gora • Automatsko skrejpovanje • 17. april 2024. • 00:00 •

„Još si moja rana“ nova pesma rumskog kantautora

Sloba Elbet, tridesetrogodišnji kantautor iz Rume nedavno je objavio svoju pesmu „Još si moja rana“. Ova pesma predstavlja početak saradnje sa muzičkom izdavačkom kućom „AS Studioton“ na čijem čelu se nalazi istaknuti harmonikaš Aleksandar Sofornijević.
Kako napominje ovaj mladi i talentovani muzičar iz Rume, sam je napisao tekst pesme dok je pomenuta muzička produkcija radila aranžman.
Sloba Elbet je diplomirani etnomuzikolog, pevač je već 15 godina i nastupa sa svojim bendom. Pre godinu dana jedan slučajni susret sa najpoznatijim srpskim harmonikašem na muzičkom festivalu u Trebinju promenio je tok njegove karijere.
„Aleksandra Sofronijevića upoznao sam u Trebinju pre od prilike godinu dana na muzičkom festivalu, ideja i energije su nam se poklopile , a rezultat toga jeste pesma Još si moja rana na koju sam jako ponosan“, ističe Sloba.
U planu je da do kraja godine objavi još dve pesme u saradnji sa pomenutom muzičkom produkcijom.
„Žanr kojim se vodim jeste narodna folk muzika, kada to kažem ne mislim na novokomponovanu muziku . Ono što je važno da istaknem, prilikom slušanja moje muzike imate osećaj da pesma već odavno postoji, naravo da nije plagijat, već je deo nečeg tradicionalnijeg“
dodaje ovaj mladi muzičar čije pesme polako ali sigurno pronale put do slušalaca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena