Yunet
 

Sport

Ruma po prvi put domaćin streličarskog turnira: Uslovi u renoviranoj hali odlični

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 31. januar 2023. • 12:22 •

Ruma po prvi put domaćin streličarskog turnira: Uslovi u renoviranoj hali odlični

Tokom proteklog vikenda u rumskoj sportskoj hali  je održan Otvoreni turnir Srema  u streličarstvu.

„Takmiče se streličari iz cele Srbije, iz više klubova u kategorijama od pionira do veterana“, kaže Petar Borović, direktor Otvorenog turnira Srema i predsednik Streličarskog udruženja Ruma.

Ruma je po prvi put bila domaćin ovkvom turniru koji je okupio oko 130 takmičara iz više streličarskih klubova u Srbiji.

Ruma se i ovog puta pokazala kao veoma dobar domaćin, a zahvaljujući nedavnim ulaganjima u sportsku halu, takmičari su imali i dobre uslove.

„Pre svega želim da se zahvalim Petru Boroviću i Streličarskom udruženju Ruma kao i lokalnoj zajednici koja je podržala održavanje ovakvog turnira, koji je veoma zanačajan u našem kalendaru takmičenja. Ono što želim da istaknem jeste i da su uslovi veoma dobri, svetlo je sjano, što je za streličare jako važno, tako da očekujem i dobre rezultate“, naveo je Dragan Svilanović, takmičar i predsednik Streličarskog saveza Srbije.

Otvoreni turnir Srema je bio kvalifikacioni turnir treće etape Dvoranskog kupa Srbije u metnom streličarstvu, a prema rečima direktora, ovo takmičenje je samo uvertira u ono što ih očekuje u martu mesecu. Otvoreni turnir Srema je važan turnir jer je bio kvalifikacioni  u okviru zimske sezone, što znači da su na njemu takmičari mogli da prikupe bodove za učešće na državnom prvenstvu, kao i za finale Kupa Srbije.

Kada je u pitanju rezultat, vredno je pomenuti  i da je u Rumi postignut novi ekipni državni rekord u ženskoj seniorskoj konkurenciji koji je ostvario Streličarski klub DIF iz Beograda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena