Yunet
 

Zdravlje

Ćirić: I u sledećoj godini ulaganja u Dom zdravlja, nastavak svih mera socijalne i dečje zaštite

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 20. decembar 2022. • 14:25 •

Ćirić: I u sledećoj godini ulaganja u Dom zdravlja, nastavak svih mera socijalne i dečje zaštite

Za zdravstvenu  zaštitu za nerednu godinu planirano je 47 miliona dinara,  a kako je pojasnila predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, iako Dom zdravlja nije pod nadležnošću Opštine, Ruma će nastaviti da pomaže opremanje te ustanove kako bi građani imali što bolje uslove za lečenje, a za tu namenu opredeljeno je 45 miliona.

„Što se tiče ulaganja u zdravstvo, mi  i dalje nastavljamo da ulažemo u naš Dom zdravlja. Nismo smanjili sredstva. Pomažemo im za finansiranje rada Apoteke, ali su opredeljena i sredstva za nabavku još jednog  sanitetskog vozila.Takođe, započinju i radovi na renoviranju Hitne službe, nastavljamo dalje da radimo na celokupnom renoviranju i rekonstrukciji zgrade Doma zdravlja, to ćemo raditi etapno, videćemo u narednom periodu koje je to odeljenje sledeće koje će biti renovirano“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Predsednica je najavila i da će u narednoj godini biti puštena u rad sva oprema koja je kupljena ove godine, a sa nabavkom opreme će se nastaviti i naredne godine. Kada je u pitanju socijalna zaštita, kako je navela, Opština u narednoj godini nastavlja sa svim merema koje je i do sada sprovodila.

„To su mere za trudnice, za porodilje, bolesnu decu od teških, retkih i malignih bolesti. I i dalje ćemo imati besplatan vrtić, besplatne udžbenike, u dalje ćemo sufinansirati i učestvovati u merama energetske sanacije odnosno zamene stolarije i kotlova i svega onoga što će biti neophodno sugrađanima“, rekla je Ćirić.

U planu finansija za narednu godinu može se videti da je za socijalnu i dečju zaštitu planiran budžet od skoro 290 miliona dinara, u okviru čega su odvojena sredstva za jednokratne pomoći, realizaciju programa Crvenog krsta, podršku deci i porodicama sa decom, podršku rađanju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena